Vårt septembermöte

Nu har höstsäsongen i fotoklubben rullat igång, med en väldigt trevlig och givande och välbesökt klubbkväll! Det är härligt att se vilka bildresurser det finns inom klubben. Kvällens pièce de résistance var en bildvisning om en resa till Svalbard som vår medlem Stefan Öberg hade gjort. Vilka bilder vi fick se! Naturen är verkligen särpräglad runt den 80:e breddgraden. Fantastiska isformationer, isberg och glaciärer. Isbjörnar, valrossar, sälar och valar. Renar och polarrävar. Lunnefåglar, grisslor, alkor, måsar, trutar och stormfåglar. Och en småväxt tuff flora som klarar ett arktiskt klimat men ändå uppvisar en förvånansvärd färg- och formprakt. Allt fångat på bild med otrolig skärpa och briljans av Stefan. Se själva på de bilder som illustrerar det här inlägget! Tack för en verkligt intressant bildvisning, Stefan!

Efter det sedvanliga fikat med kaffebröd från Droppens konditori informerade – och påminde – Sofi om möjligheten för hugade medlemmar att presentera sig själva som fotografer med ett representativt urval bilder på klubbens Instagramkonto.

Programpunkten Medlemmarnas bilder lockade fram tre medlemmar till datorn och projektorn:

Sofi gav oss en förhandstitt, en ”sneak peek”, på ett par skönt skruvade bilder ur sin kommande utställning. Mer ska inte avslöjas här, utan mer information kommer att följa!

Peter B visade bilder som fick oss att minnas klubbens vårutflykt till Rosenhill på Ekerö. Härligt att få se lite vårbilder nu när höstmörkret börjar krypa allt närmare.

Och Tomas, som inte kunnat vara med på mötena på länge, visade lite smakprov på vad han fotat under sin bortovaro, bland annat vackra bilder från Sarek.

När vi sedan kom till programpunkten Bildanalys hade Christer gjort en väldigt fin presentation i Powerpoint, där han ställde frågan vad man menar med ”skogsbilder” och hur man bäst ska ta sådana bilder och bad auditoriet om synpunkter på en handfull av hans egna bilder i den genren. Det var många intressanta tankar och synpunkter som framfördes i den livliga diskussion som följde. Fram för flera sådana meningsutbyten i klubben!

Vi avrundade så mötet med att bestämma datum för två aktiviteter i klubben:

Lördagen den 24/9 gör vi en fotopromenad på Skeppsholmen, med samling kl 10 vid Skeppsholmsbron. Mer information följer senare.

Torsdagen den 13/10 kl 19 håller vi en andra workshop med mottot ”Fotograf hjälper fotograf” i Sundbybergs museum. Mer om detta senare.

En bättre upptakt på säsongen kunde man inte önska sig. Det känns som att klubben seglar i medvind och att vi alla ser fram emot nästa klubbmöte, torsdagen den 6 oktober. Väl mött då!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *