Vårt majmöte

Hade tyvärr inte möjlighet att själv vara med på fotoklubbens majmöte, så jag har bett min styrelsekamrat Eva att berätta om kvällen. Så här skriver hon:

”Kvällens möte inleddes med att Henry Bronett berättade och samtalade om sin inspiration för framförallt text utifrån sitt liv och det han ser och dem han möter. Det vi ser i bilderna och läser i texter är spännande och intressant för det väcker något inom oss själva. I små skrifter ger han uttryck för just detta. Vi fick uppläst en text ”Älskade du mer om du visste” från ett häfte med samma titel som senaste utställningen. Att kombinera text med bild och bild med text är inte 1+1 utan ger flera dimensioner. Känslan och poesin hänger samman i verken som på ett personligt plan framställer livsmeningen i andlighet och mystik. Många av hans bilder visar det som händer här och nu, där känslan kommer först och bilden sen. Ett exempel är när Henry ett par gånger i veckan besöker sin Alzheimersjuka mamma och varje gång fotograferar henne. Dels som personliga minnen men också som underlag till text och bild: https://www.bronett.se/ och podden https://www.bronett.se/video-poesi-med-henry/

Efter fikat fortsatte mötet med samtal om utställningen Sundbyberg Art Trail 19/5. Vem vill vara med?

Fotoutflykten bestämdes till efter arbetstid den 3/6 och är i Sundbyberg. Bildvisning på mötet den 13/6.

Flera bilder med månadstemat ”Rynkor” visades. Vi fick också se flera bilder av Emanuel Alvarez, speciellt inom en genre med stora betongbyggnader: Brutalism.”

Tack för din redogörelse, Eva! Ett par av Henrys bilder illustrerar ditt inlägg.

Nästa gång vi ses är torsdagen den 13 juni. Då får vi bland annat se bilder från Spanien av Christer och får veta hur det gick i den aktuella deltävlingen i vårt klubbmästerskap med temat ”Slitet”. Väl mött då!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *