Vårt novembermöte

På vårt novembermöte hade vi glädjen att få besök av fotograf Bengt Fredén, som verkat som Sundbybergsbaserad reklamfotograf under många år. Bengt inledde sitt framträdande med att visa de bilder han hade med på Planket i somras. Därefter berättade han om sin verksamhet och sitt liv som fotograf och illustrerade sin framställning med att duka upp olika publikationer med hans bilder och – inte minst intressant! – en del av den fotoutrustning som han använder! Och det var allt från en storformatskamera över ett par Hasselbladare till småbildskameror! Både analoga och digitala! Och presentationen var verkligen minutiöst förberedd!

Apropå analog fotografi fick nostalgikerna bland oss verkligen sitt lystmäte när Bengt därefter ställde upp en Leitz-projektor och tog fram ett par magasin med diabilder från åttiotalet, när han och hans hustru Carina ägnade sig åt bergsbestigning på hög nivå, i Alperna och Himalaya! Det var verkligen svindlande bilder vi fick se! I mer än en bemärkelse! Tack Bengt för en fantastisk kväll!

Efter Bengt tog Sofi över och visade en del av bilderna från den utställning med titeln ”Skit i lagom” som hon just haft i Gamla Stan tillsammans med sin broderande mamma. Titeln var verkligen välfunnen. Bilderna var skönt respektlösa och humoristiska! Vilka ”superheroes” Sofi har i sina föräldrar!

Därefter avrundade vi kvällen med att titta på en Powerpoint-presentation av klubbens bidrag i RSF:s klubbtävling som Christer hade gjort. Vi har fina placeringar från tidigare år att försvara, och när vi såg årets bilder tror jag att vi kan göra det! Om ett par veckor vet vi hur det gick. Spännande!

Det var med andra ord ett mycket lyckat klubbmöte vi hade! Och nästa möte, den 1 december, kan bli precis lika lyckat! Då får vi nämligen besök av teater- och konsertfotografen Nadja Sjöström, som ska berätta om sin verksamhet och visa sina bilder. Och hon har även utlovat lite praktiska övningar och demonstrationer! Det ser vi fram emot!

Väl mött på decembermötet!

Anders

Bengt Fredén med sina bilder på Planket i somras.
Fotobordet står uppdukat …
Bilder och kameror att begrunda …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *