Vårt januarimöte

Häromdagen hade vi vårt första klubbmöte för säsongen, som ett videomöte med Zoom. Det var väldigt trevligt och lyckat! Och välbesökt: inte mindre än 17 medlemmar deltog, lika många som vid ett vanligt möte! Nu tycker jag vi har fått kläm på hur vi ska använda Zoom i klubben. Det är verkligen en väldigt användbar tjänst, som jag tycker vi absolut ska fortsätta använda även när vi på nytt kan ha vanliga klubbmöten, som ett komplement till dem. Till exempel för kurser och workshops.

Först ut vid mötet var Sofi Andersson, som visade ett fint bildprogram där hon hade dokumenterat hur en handfull entusiaster byggde och eldade en kolmila på gammalt vis, som ett sätt att hålla gamla kunskaper och färdigheter vid liv och bevara en länk med vårt förflutna. Det var en omsorgsfull dokumentation som Sofi hade gjort, med mycket vältagna och ibland dramatiska bilder, med mycket rök och sot, som gjorde sig extra väl i en handfull svartvita bilder, som Sofi hade kryddat sin framställning med. Tack för att du visade dina fina bilder, Sofi!

Därefter var det Christer Johanssons tur att visa bilder, även rörliga sådana. Christer var vår klubbmästare år 2019 innan Ingela Backman sedan övertog den titeln i fjol, och Christer hade gjort en väldigt fyndig och humoristisk liten film om hur det är att vara klubbmästare – och sedan behöva lämna vandringspriset vidare!

Efter det berättade Christer om sin första och kanske enda bröllopsfotografering och sina erfarenheter av det. Att fotografera på ett bröllop är ett krävande uppdrag som man bara inte får misslyckas med! Man har ju ingen chans att ta om bilderna! Många fotografer skulle nog bäva nog inför ett sådant uppdrag, men Christer klarade uppgiften med glans och bevisade det med många fina bilder. Det var verkligen en heltäckande bildberättelse. Tack för att vi fick ta del av den, Christer!

Efter en liten kaffepaus – vår vana trogna – avrundade vi kvällen med att bestämma teman för årets klubbtävlingar. Så här blev de:

Färdmedel
Ström
Livet i skogen
Vid vatten

Mer information om det kommer i nästa nummer av Linslusen.

Så skildes vi efter mer än två timmar vid datorskärmarna. Nästa gång vi ses blir på vårt årsmöte torsdagen den 4 februari. Väl mött då!

/Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *