Vårt decembermöte

Vårt novembermöte fick vi ställa in med kort varsel när coronarestriktionerna skärptes ytterligare, men på vårt decembermöte skrev vi historia i Sundbybergs fotoklubb! Vi hade nämligen vårt första videomöte någonsin, med hjälp av tjänsten Zoom. Coronapandemin gör det ju för närvarande omöjligt att träffas fysiskt i fotoklubben. Och det gav mersmak, så videomöten är säkert något som vi kommer att fortsätta med även efter pandemin som ett komplement till våra vanliga möten.

Vi var fjorton medlemmar som hade bänkat oss vid våra datorskärmar för att höra vår medlem Marcus Wiklund Windus berätta om sin pågående utställning ”Naturens egna supermodeller” på Sundbybergs bibliotek. Det var fantastiska fågelbilder vi fick se, fångade i precis det rätta ögonblicket och med imponerande teknisk briljans. Och många av bilderna var inte tagna längre bort än vid Lötsjön och Råstasjön, så visst finns det fina motiv i vår närmiljö.

Marcus är vår tävlingsledare, så han fortsatte med att redovisa den sista deltävlingen i vårt klubbmästerskap. Temat var ”Parkliv” och vann gjorde Ingela Backman. Och det var inte första gången heller! Därmed blev Ingela vår klubbmästare i år och tar hem vårt vandringspris för gott! Stort grattis, Ingela!

Kvällen avrundades med att Christer Johansson under programpunkten Medlemmarnas bilder visade ett par tjusiga bilder på stjärnhimlen och vintergatan och vi diskuterade astrofoto ett tag. En trevlig avslutning på en mycket trevlig fototräff på nytt sätt.

Därmed var höstsäsongen i fotoklubben till ända. Nästa gång vi ses blir torsdagen den 14 januari kl 19, och även då förmodligen vid våra datorer med hjälp av Zoom. Sedan ser vårsäsongens mötesschema ut så här:

torsdag 4/2
torsdag 4/3
torsdag 8/4
torsdag 6/5
torsdag 3/6

Så fort coronaläget tillåter det kommer vi att återgå till att hålla våra möten i Sundbybergs museum, men det kommer förmodligen att dröja en tid, så Zoom är vad som gäller tills vidare.

Håll i och håll ut! Och håll kamerorna i gång! Det ljusnar vid horisonten…

/Anders Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *