Vårt oktobermöte

På vårt oktobermöte hade vi en gäst som var på hemmaplan: Junior Lindgren från museet. Junior är en hängiven fotograf och konstnär som gärna ägnar sig åt gatukonst. Med entusiasm och inlevelse berättade han om ett graffitiprojekt som ett konstnärskollektiv ägnar sig åt i Snösätra och visade bilder som dokumenterade det. Vi fick se många fina bilder och fick värdefulla tips om sådant som man ska tänka på när man fotar gatukonst: bildutsnitt, vinklar, färger, ljus och skugga. Ett par smakprov på Juniors bilder bjuder vi på nedan.

Därefter var det dags för redovisningen av den aktuella tävlingen inom vårt klubbmästerskap med ”Livet i skogen” som motto. Temat hade tolkats på många olika sätt och gett upphov till många fina bilder. Vann gjorde Peter W, tätt följd av Christer och Annika på andra och tredje plats. Ett par högt placerade tävlingsbidrag av Sofi, Christer och Peter får illustrera det här inlägget.

Kvällen fortsatte så med diskussioner av vår verksamhet framöver. Nästa år fyller vi 75 år, och i mars ska vi ha en jubileumsutställning på Sundbybergs bibliotek. Den ska visa vad och hur vi fotar idag och spegla mångfalden och variationen och kreativiteten i vårt bildskapande.

Vi pratade också om att nu när mobilkameror blivit så bra ska vi låta mobilfoto ta en större plats i vår verksamhet och på våra klubbmöten. En programpunkt som vi tänkte införa är ”Månadens mobilbilder”. En mobil har alla och envar idag och fotar med, och att kunna visa sådana bilder i fotoklubben kan förhoppningsvis göra många fotointresserade som inte är så tekniskt avancerade sugna på att komma till klubben och bli medlemmar.

Vi tänkte även börja med workshops i foto och kamerateknik och startar lite mjukt med ett första tillfälle onsdagen den 17 november, då Lars-Erik och undertecknad ska tala om grundläggande kamerateknik med frågestund och praktiska övningar för deltagarna. Det får ses som en försöksverksamhet, och det ska bli spännande att se hur utfallet blir. Vi återkommer med mer information om det.

Vi talade även om att vi skulle kunna erbjuda nyblivna medlemmar att få en fadder eller mentor i klubben, alltså en erfaren medlem som tar hand om dem och hjälper dem till rätta, så att de känner sig hemma i klubben och kommer med i vår gemenskap.

Så gick diskussionerna under klubbmötet. Vi hade med andra ord mycket att prata om, och det blev en intressant och givande kväll. Och det är så härligt att på nytt kunna ha riktiga möten på museet och träffas ”in real life” och samspråka – och inte minst fika tillsammans! Zoom i all ära, våra zoom-möten gick över förväntan, men ett riktigt möte är åtskilliga strån vassare!

Nästa gång vi ses är torsdagen den 4 november. Ha det gott till dess och ”stay tuned”!

/Anders

Foto: Junior Lindgren
Foto: Junior Lindgren
Foto: Sofi Andersson
Foto: Christer Johansson
Foto: Peter Westerlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *