Vårt majmöte

Vi inledde vårt majmöte med lite formalia: fyllnadsval till styrelseposten som sekreterare efter bortgångne Jan Ericsson. Peter Barklund, vår tidigare mångårige sekreterare, kunde tänka sig att ställa upp igen under innevarande verksamhetsår och valdes med tacksamhet.

Därefter kom vi till kvällens huvudattraktion. Vi hade glädjen att gästas av Helena Jakobsson, som är både modell och fotograf och bland annat varit en av dem som drivit fotostudion New Faces. Helena berättade charmigt och livfullt om sina erfarenheter både framför och bakom kameran och illustrerade sin framställning med bilder som var något alldeles extra! Tack för en verkligt trevlig kväll, Helena! Om ni vill titta på Helenas bilder en gång till – och vem vill inte det – ligger de här: www.fotohelena.se

Efter en kaffepaus med trivsamt samspråk vidtog redovisningen av den aktuella månadstävlingen med mottot ”Frusen”. Tolv bidrag hade lämnats in. Den externa juryn, som inte var närvarande, hade gjort ett gott arbete med omsorgsfulla skriftliga kommentarer. Däremot märkte vi att vi själva behöver bli bättre på att genomföra redovisningar av digitala tävlingar. Det var första gången som vi gjorde det, och vår redovisning var behäftad med en del barnsjukdomar. Men dem har vi säkert kurerat till nästa gång det är dags! Resultatlistan efter den här tävlingen låter därför vänta på sig litegrann och kommer att redovisas senare.

Kvällen avrundades så med vår stående programpunkt ”Medlemmarnas bilder”. Bengt, Tomas, Ingela och Andreas visade bilder som ledde till intressanta diskussioner. Tomas visade till och med ett bildspel i uttrycksfullt svartvitt från Norges mäktiga fjällvärld.

Väl mött på vårt junimöte, sista mötet för säsongen. Torsdagen den 2 juni är det dags, och då är det bland annat deadline för att lämna in bidrag till vår nästa månadstävling, ”Diffus”, enstaka bild i digitalt format.

/Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *