Vårt decembermöte

Sundbybergs Fotoklubb har just haft sitt decembermöte. Klubben hade placerat sig på en hedrande andra plats bland 32 deltagande klubbar i RSF:s Klubbtävling 2018 och fått silvermedalj, och vår medlem Ingela Backman hade blivit bästa fotograf och fått guldmedalj, och vi inledde mötet med att dela ut medaljerna och gratulera deltagarna i tävlingen. Alla medaljörernas bilder finns på den här länken:

http://www.rsf-fotoklubbar.org/dokument/RSF_Klubbtavling_2018_Katalog.pdf

RSF hade även skickat oss sin Årsbok 2018/2019, som delades ut till dem som beställt den.

Apropå tävlingar har det blivit dags för oss att börja fundera på teman för nästa års klubbtävlingar, så vi spånade om det och tänkte ut inte mindre än ett dussintal förslag som vi kan diskutera vidare på nästa möte.

Redovisningen av sista deltävlingen i årets klubbmästerskap, på temat ”Rörelse”, fick vi skjuta upp till januarimötet då en präktig höst-förkylning tvingat vår ordförande att stanna hemma.

Resten av kvällen ägnade vi åt att visa våra egna bilder för varandra och prata om dem. Man imponeras av vilka fantastiska bildresurser det finns hos våra medlemmar: natur, djur, fåglar, insekter, blommor, mäktiga och ofta exotiska landskap, spännande stadsmiljöer osv osv. Det var Ingela, Peter B, Marcus och Tomas som visade bilder, och det blev mycket trevligt och avspänt prat kring dem. Inte minst var det intressant att få höra om Marcus’ erfarenheter av sin första bröllopsfotografering.

Nästa gång vi ses blir torsdag den 10 januari. Då kommer Göran Zebühr, ett välkänt namn inom fotoklubbsrörelsen, till oss för att visa bilder och berätta om dem. Missa inte det! Även icke-medlemmar är som alltid välkomna. Kl 19 börjar mötet och vi träffas i Sundbybergs museums lokaler på Fredsgatan 4 i Sundbyberg.

God Jul och Gott Nytt År!

/Anders Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *