Rapport från vårt novembermöte

På vårt novembermöte hade vi glädjen att ha Christopher Bartis hos oss, som berättade om sig själv som fotograf och visade rikligt med smakprov på hur han fotograferar! Det var en mycket trevlig och givande kväll. Bilderna var kolossalt bra, och Chris berättade på ett personligt och intresseväckande sätt om dem och om sitt fotograferande. Han visade också hur man med relativt enkla medel kan använda kamerablixtar på ett kreativt sätt ”off camera” och få dem att simulera studioblixtar. Till yttermera visso riggade han upp sin utrustning och gjorde en liten demonstrationsplåtning. Och kvällen avrundades med att Chris lade in bilderna i sin dator och visade hur han brukar redigera bilder i Photoshop. Så det var verkligen en mycket givande och inspirerande och trivsam fotokväll, som vi tackar Chris varmt för!

Chris har varit vänlig nog att ge oss de länkar till olika fotosajter som han visade under kvällen. På dem kan vi säkert få massor med tips. Här är de:

• http://strobist.blogspot.se/2006/02/welcome-to-strobist.html (Här kan ni läsa allt om ”off-camera flash”. I en artikel här skriver han att den ”nya” Vivitar 285HV är kanske inte lika bra som de gamla och tar upp några andra modeller. Mina älskar jag och jag har aldrig haft några problem med och jag har 3 stycken. Så läs lite om de olika alternativen. Spelar ingen roll exakt vilka blixtar man använder, bara det funkar och man är nöjd.)

• http://www.gadgetinfinity.com/ (Här kan man köper Cactus V2s trigger set. Där kan man läsa vilka blixtmodeller den stödjer.)

• http://www.honlphoto.com/light-modifiers.html (En sida där man kan köpa miniraster och flaggor och sådant.)

• En Googlesökning på ”DIY Flash Grid” och en på en DIY beauty dish eller varför inte en hel sida med Do-it-yourself idéer. 🙂 http://www.diyphotography.net/

• http://www.comatosed.ca/writing/writing/reviews/DIY_Vivitar_285_HV_Battery_Pack.html (Alla instruktioner för hur man skapar de där ”battery packs” jag använder.)

• http://www.etrendstore.se (Batteriet – http://www.etrendstore.se/hq-blybatteri-6v4ah-p-1307.aspx – och laddaren – http://www.etrendstore.se/hq-universal-batteriladdare-p-1306.aspx – som jag använder.)

• http://fjwestcott.com/product/28-recessed-medium-apollo (Westcott, tillverkare av softboxar till kamerablixtar) och http://www.lastoliteschoolofphotography.com/using-the-hotrod-strip-softbox (Lastolite)

• http://www.bhphotovideo.com/ (Amerikanskt företag som har ALLT till de bästa priserna.)

• http://scottkelby.com/ (En amerikansk Photoshop-guru. Har mycket bra tips för redigering och är den sajt där jag började läsa om porträttretusch.)

• http://www.modellbilder.se/ (Sidan för modeller, make-up artister och fotografer som gillar och tar modellbilder.)

/Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *