Vårt septembermöte

På vårt första möte för höstsäsongen hade vi glädjen att få besök av Björn Björnson från fotoklubben Avtrycket. Björn kunde ställa upp med kort varsel då vår först inbjudna gäst blev tvungen att ställa in, och det är vi honom extra tacksamma för! Och Björn var verkligen en fullgod ersättare! Vi fick se rikligt med bilder ur hans mångsidiga fotoproduktion. Huvudnumret var gatufoto med många påpassligt tagna bilder som verkligen illustrerade att gatufoto handlar om att fånga ”det avgörande ögonblicket” i gatulivet, men Björn visade bland annat även bilder från rockkonserter, en pridefestival och ett fotbollsderby – bilder som ligger nära gatufoto. Ett mer lågmält anslag hade bilder från en bilkyrkogård och ett ödetorp. Bilder som med ett stilla vemod visade tidens obevekliga gång. Och mycket annat. Tack för att du kom och förgyllde vår kväll, Björn!

Efter den sedvanliga kaffepausen fortsatte så kvällen med vår stående programpunkt Medlemmarnas bilder. Ingela visade bilder från hennes och Lars’ senaste fotoresa, till Kamtjatka och Kurilesjön, där de framför allt hade fotat björnar. Spännande och exotiskt – och som alltid bilder av mycket hög klass!

Peter W visade häftiga bilder från en dragracing-tävling, bilder som motor- och bilentusiaster verkligen kunde njuta av, och Christer visade fina bilder från en vandring i de svenska och norska fjällen, bilder som uppskattades av alla natur- och landskapsfotografer bland oss.

Vårt möte var välbesökt, och när vi skildes åt var vi överens om att en bättre start på höstsäsongen i fotoklubben kunde vi inte ha haft!

Torsdagen den 3 oktober ses vi igen. Väl mött då!

/Anders Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *