Vårt majmöte

På vårt majmöte hade vi glädjen att få besök av Staffan Junel, tidigare VD för Hasselblad, som talade om utvecklingen från analog till digital fotografi och Hasselblads roll i sammanhanget. Med sin bakgrund inom digitalteknik åskådliggjorde Staffan medryckande och lekande lätt det paradigmskifte inom fotografin som digitaltekniken innebar. Det var mycket som en talrik åhörarskara fick lära sig eller friska upp minnet av.

Som bonus fick vi även avnjuta lite smakprov på vad Staffan fotar, givetvis med en Hasselbladare, och vi kunde botanisera bland olika böcker och tidskrifter med Hasselbladanknytning, som Staffan hade dukat upp som ett smörgåsbord för oss. Det var ett mycket minnesvärt framträdande, som vi tackar Staffan varmt för.

Efter fikapausen var det dags för våra medlemmar att visa bilder. Under programpunkten Bildanalys lade Per och Tomas upp varsin bild som skärskådades av publiken och fick många tänkvärda kommentarer. Därefter blev det Bengts tur att visa blandade bilder ur sin rika produktion, den här gången med ett visst fokus på feel good-bilder. Kvällen avrundades så av Ingela som visade resebilder från Indien, som alltid av hög klass.

Nästa gång vi ses är torsdagen den 13 juni. Vi har en spännande gäst på gång, så ”stay tuned”.

/Anders Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *