Vårt decembermöte

”Magiskt. Dubbelmagiskt. Världsklass!” – Det var vad fotograf Arne Berneklint och hans fotovänner utbrast när de åkte runt på en fotoresa på Island häromåret. På vårt decembermöte fick vi se Arnes bilder – och vi kunde inte annat än hålla med! Och epiteten gällde inte bara den storslaget karga naturen på Island utan också hur Arne hade fångat de sällsamma motiven med sin kamera! Vi fick följa med på en fantastisk fotoresa och uppleva vilka otroliga scenerier det isländska landskapet bjuder på, mästerligt fångade av Arne. Inte minst slogs man av hur färgrik, ja till och med färgstark, naturen är på denna nordliga ö, kargheten till trots. – Tack för en toppenkväll, Arne! Vi hoppas få se dig hos oss fler gånger!

Efter kaffepausen redovisades den sista deltävlingen i vårt klubbmästerskap, med tema ”Vid vatten”. Vann deltävlingen gjorde Christer och därmed blev han också vår klubbmästare i år! Stort grattis, Christer! På andra plats i klubbmästerskapet kom Peter W och tredjeplatsen delades av Sofi och Ingela. Ett varmt grattis till er också! En handfull av toppskiktets bilder illustrerar det här inlägget.

Under kvällen diskuterade vi även vår kommande jubileumsutställning på Sundbybergs bibliotek. Den 3 mars är det vernissage och det är mycket att tänka på och ordna med inför utställningen, så förberedelserna har börjat komma igång.

Snart börjar ett nytt år med nya tävlingar på nya teman i fotoklubben, och det pratade vi också om på mötet. Förslag till teman kan lämnas på en länk som gått ut till alla medlemmar. I januari spikar vi tävlingsprogrammet.

Så förlöpte vår sista fotokväll för året. Mötet hade samlat inte mindre än 18 deltagare, lika många som brukade komma före pandemin, och det kändes verkligen bra. Klubben är tillbaka där vi var innan coronaviruset slog till. Vi klarade visserligen den utmaningen galant, tack vare Zoom och den möjlighet till digitala möten som den tjänsten erbjuder, men det är skönt att ha kommit igång med vanliga klubbmöten igen. Så vi ser fram emot ett nytt härligt fotoår 2022!

God Jul och Gott Nytt År! Vi ses på nytt torsdagen den 13 januari!

Anders

Sofi Andersson: Mekong River i regn
Sofi Andersson: Vattenlek
Ingela Backman: Hjort vid vattendraget
Lars Backman: Depression
Christer Johansson: Ullvi
Peter Westerlund: Båten Gådeå-ån
Peter Westerlund: Stugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *