Vårt aprilmöte

På vårt aprilmöte hade vi glädjen att få besök av Gunilla och Mats Lundkvist från Varbergs fotoklubb. Närmare tjugo medlemmar hade slagit sig ner vid sina datorer för att höra Gunilla och Mats redogöra för sitt stora fotoprojekt, en dokumentation av natur och kultur i bygden vid Fylleån i Halland. De har arbetat med projektet sedan år 2013 och skapat en bildbank med 40.000 bilder. Det är med andra ord ett gediget och heltäckande arbete som de gjort. Och på vårt möte kunde vi avnjuta det. Vad man framför allt slogs av var mångsidigheten i deras arbete. Inget verkade ha undgått deras kameralins. Vackra naturbilder på floran och faunan och scenerierna efter ån omväxlade med dokumentära bilder på vad som fanns kvar av gamla kvarnar och vattenkraftverk. Gunillas och Mats projekt var ett fint exempel på vad man kan åstadkomma när man har den rätta glöden och entusiasmen inför de motiv man valt att rikta sin kamera mot. Tack för att vi fick ta del av ert förnämliga arbete!

Här är två länkar till projektet:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10218510106363732&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4686165191915&type=3

Vårt möte fortsatte därefter med att vår nye tävlingsledare Christer presenterade resultatet av vår första tävling för året, på temat ”Färdmedel”. Inte mindre än 13 medlemmar hade lämnat in 39 bidrag till tävlingen, som bedömts av Kristinehamns fotoklubb. Vann gjorde Peter Westerlund. Hans bästa bild, tävlingens tiopoängare, illustrerar det här inlägget.

Sist i bildväg för kvällen visade Marcus och Christer en ”preview of coming attractions”, ett videoklipp om vad de ska presentera på vårt majmöte. Verkar mycket lovande, men här ska ingen spoiler ges! Kom och titta själva om en månad!

Vi hann även med lite teknikprat, mest om digitala bakstycken till gamla Hasselbladskameror. Fast här pratade vi förstås om prisnivåer som de flesta bara kan drömma om! Jag tror knappast att någon i fotoklubben rör sig på de nivåerna – och det behöver man ju inte göra heller för att åstadkomma fullödig fotografi!

Som alla läsare nog förstår hade vi en väldigt trevlig fotokväll och ser redan fram emot nästa möte, torsdagen den 6 maj. Väl mött då!

/Anders

Björkholmsfjärden – Foto: Peter Westerlund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *