Inför vårt novembermöte

På vårt möte på torsdag, den 8 november, har vi glädjen att få besök av Peter Rosén, som ska berätta och visa bilder på vad man kan se på Stockholms stjärnhimmel. Så här introducerar Peter själv sitt framträdande:

”Sedan jag flyttade från Paris till Stockholm 1979 har jag jobbat som fotograf och bildretuschör, första åren analogt och sedan digitalt, i stort sett sedan första versionen av Photoshop släpptes i början av 90-talet.

Jag har varit intresserad av astronomi sedan tonåren. Eftersom jag observerar från en takterrass på Kungsholmen sedan 2005 så använder jag teleskop, kamera och avancerad bildbehandlingsteknik för att tränga igenom Stockholms ljus- och luftföroreningsbubbla. Och det har blivit många spännande, ibland världsunika observationer under åren, som har publicerats och uppmärksammats internationellt.

År 2014 startade jag ett animationsprojekt om Jupiter som tog mig 6 månader att färdigställa. Det uppmärksammades av NASA på en planetkonferens, och jag ingår sedan dess i ett världsomspännande samarbetsprojekt mellan amatörer och proffs, främst runt Mission Juno. Inom ramen för detta samarbete har jag sedan dess tagit fram en ny animation, ett projekt som tog mig ett helt år att slutföra och som har fått väldigt mycket uppmärksamhet världen runt. Ett utdrag har även visats på Vetenskapens Värld.”

Spännande, inte sant? Alla, även icke-medlemmar, är varmt välkomna! Vi träffas som vanligt kl 19 i Sundbybergs museums lokaler på Fredsgatan 4 i Sundbyberg.

Väl mött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *