Vårt marsmöte

På fotoklubbens marsmöte i förra veckan hade vi glädjen att – för inte mindre än sjätte gången – få besök av fotograf Björn Bergman, photo2be.com. Den här gången visade Björn bilder från sina resor i Sydostasien, till Myanmar, Laos, Kambodja och Vietnam. Björn har förmågan att berätta naturligt och ledigt och spontant om sina fina bilder, och det gör dem dubbelt sevärda. Tack för ännu en fin fotokväll, Björn! Du har blivit en stamgäst och favorit hos oss!

Två andra höjdpunkter under kvällen var Lars Rawets bildspel från en safari i Afrika och Peter Westerlunds bilder från en tur på långfärdsskridskor. Lars hade tagit sina bilder med en Olympus E100RS med en sensor på mycket blygsamma 1,5 megapixel, inhandlad år 2002. Det var anmärkningsvärt vilka väldigt fina bilder man kan få med en sådan kamera från digitalkamerornas barndom. De gjorde verkligen rättvisa åt Afrikas exotiska fauna.

Peter Westerlunds bilder på långfärdsskrinnarna på blanka isar under en klarblå himmel var rena rama affischbilderna allesammans! Dem måste Peter göra något mer av! De måste nå en större publik!

Det var med andra ord en mycket angenäm afton vi avnjöt tillsammans. Nästa gång vi ses blir torsdagen den 4 april. Vi har en spännande gäst på gång till dess, så ”stayed tuned”. Vi återkommer om det!

/Anders Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *